Kalapáccsal támadtak taxisra az Arany János utcánál

2013.04.08. 15:36

Fejsérülést szenvedett az a taxisofőr, akire két férfi rátámadt szombat éjjel az Arany János utcai metrómegálló közelében, mondta Tamás Miklós, a City Taxi elnöke. Ahogy megírtuk, az V. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság és súlyos testi sértés miatt vizsgálja a történteket. Tamás Miklós szerint akkor éjjel a kollégája telefonos rendelésre érkezett a Bajcsy-Zsilinszky útra, várt a megrendelést leadó utasra, amikor a két férfi feltépte a kocsi ajtaját, bevágódtak, és követelték, hogy azonnal vigye el őket.

A taxis nemet mondott, megpróbálta elmagyarázni, hogy ő valakinek a rendelésére érkezett, és javasolni próbálta, hogy fogjanak másik autót, de hiába. Tamás Miklós szerint "elszabadult a pokol", fenyegetőzni kezdtek, és hadonásztak a náluk lévő kalapáccsal. A taxis megijedt, kiugrott az autóból, a támadók utána, és rácsaptak a kalapáccsal a kocsi szélvédőjére, majd elszaladtak. A taxis visszaült a kocsiba, utánuk eredt. Az éjszakai akcióba más taxisok is bekapcsolódtak, tette hozzá a City Taxi elnöke, aki megköszönte a segítséget.

Mielőtt a kiérkező rendőrök elfogták volna a támadókat, a megtámadott taxis az engedéllyel, önvédelmi célból magánál tartott gázfegyverével riasztólövéseket adott le a levegőbe, a támadók pedig felé dobták a kalapácsot, és el is találták, így sérült meg a halántékán, mondta Tamás Miklós.

Úgy tudja, a támadók egyébként testvérek, és nem sokkal az incidens előtt  ugyanilyen kalapácsos fenyegetésel kiraboltak egy Október 6. utcai éjjel-nappali zöldségest.