Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Medián: Alig verné meg Orbán Bajnait

2013.04.08. 17:18

Hétfőn adta ki legfrissebb, márciusi közvélemény-kutatásának eredményeit a Medián. A felmérés arra kereste a választ, kit mennyire tartanak alkalmas miniszterelnöknek az emberek, ki lehetne Orbán Viktor kihívója. Amikor Orbán Viktor, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor közül kellett választani, a szavazókorú népesség 29 százaléka Orbán Viktort tartotta a legalkalmasabbnak. Bajnai Gordon lett 16 százalékkal a második, Mesterházy Attila és Vona Gábor támogatottságát 9-9, Gyurcsány Ferencét 4 százalékosra mérték. 33 százalék egyiküket sem választaná, vagy nem tud dönteni.

Amikor csak Orbán Viktor és Bajnai Gordon közül lehetett választani, a szavazókorú népesség körében 32 százalékot szerzett volna Orbán, és alig maradt le mögötte Bajnai 28 százalékkal. A többiek nem tudtak vagy akartak választani. Mesterházyval szemben, amikor őt vizsgálták lehetséges kihívóként, 34:23 arányban nyert volna a mostani miniszterelnök. "Mindez összefoglalva azt jelenti, hogy bár az Együtt 2014 támogatottsága elmarad az MSZP-étől, Bajnai Gordon szavazatszerző képessége meghaladja Mesterházy Attiláét" - összegezte a Medián a felmérés eredményét.

A felmérés március 22-e és 26-a között készült az ország csaknem 100 településén véletlenszerűen kiválasztott 1200 felnőtt személyes megkérdezésével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?