Semjén ismeretlenként szerepel az egyenletben

2013.04.08. 15:37

Az Országgyűlés ma módosítja az AB által elkaszált választási törvény, elindítja a fapados egyéni nyugdíjszámlákat. A Jobbik ma horrornapot tart, az MSZP lakonikusat, Orbán az antiszemitákat fegyelmezi. Parlamenti közvetítés.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Balczó Zoltán azt kérdezi Orbántól, hogy van e a kormánynak stratégiája az Európai Unió szétesésének esetére. A miniszterelnök tartja az imént elkezdett européer vonalat, és azt mondja, hogy Magyarországnak egy erős Európai Unió az érdeke. Az EU szerinte a világgazdaság egyik szíve, de eladósodottsága óriási, ezért Magyarország a minél nagyobb energetikai és pénzügyi függetlenségre törekszik. Érthető?

  • Izgalmas intellektuális kísértés volna belebocsátkozni a Balczó által felvázolt forgatókönyvekbe, de Orbán szerint a vezetőknek cselekedniük kell, nem spekulálni. A miniszterelnök büszkén jelenti ki, hogy Magyarország minden elképzelhető helyzetre felkészült, és a növekvő függetlenség a keleti nyitásnak és az államosításnak köszönhető. Ennyit az européer vonalról.

  • A keleti nyitás és az államosítás ünneplése jegyében ajánljuk miniszterelnök úrnak a Trabant zenekar legendás számát, szezonális jelleggel ezúttal a Balaton előadásában. Csehszlovák vagyok, de délen élek.

  • Bár mi a helyszíni sajtószobában szorongva közvetítjük az eseményeket, Vámpírpillangó tumblr-jéről megtudtuk, hogy a Duna TV-n Wass Albert Véren vett ország c. verse vezeti fel a parlamenti közvetítést. Valami vicceset akartunk most ehhez hozzáfűzni, de igazából bőven elég, ha a belinkeljük magát az Alkotást.

  • Azoknak a kedves olvasóknak, akiknek még nem volt alkalmuk megismerkedni Wass Albert költészetével, mellékeljük a vers zenés feldolgozását. A színpadon a népszerű Osszián zenekar. Bónuszként a költő Talán című versét is elolvashatják.

    Wass Albert: Talán

    Talán egy könyvben vagyok egy betű.
    Talán egy szó.
    Talán egy költemény.
    Mit tudom én.
    Csak azt tudom,
    hogy nagyon szomorú lehet az a mondat,
    mit kiolvas belőlem valaki,
    ha letette a tollat.