Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Bíróság előtt a kórházi csaló

2013.04.09. 11:52

117 rendbeli lopás, csalás, közokirat-hamisítás és visszaélés közokirattal bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az 55 éves B. Miklóst – írja a police.hu.

B. Miklóst azt követően vette őrizetbe a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, miután álnéven bejelentkezett a Tatai Városi Kórházba, majd miközben kórházi ellátásban részesült, ellopta a vele egy kórteremben fekvő sértett személyes okmányait. Ezekkel a kórházból való távozását követően Budapesten mobiltelefon előfizetést kötött, illetve a személyes okmányokat felhasználva 2011. decemberben és 2012. januárban a Miskolci Semmelweis Kórházban és a Makói dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban is kezeltette magát több napon át.

2012. január 8-án fogták el őt a tatai nyomozók, miután a médiában közzétett rendőrségi fehívás alapján felismerték a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Belgyógyászati Osztályán, ahol betegként kezelték őt, és ahova szintén más papírjaival jelentkezett be.

A nyomozás során a rendőrök egy másik közkedvelt elkövetési módszerére is fényt derítettek. Saját vagy álnéven társkereső hirdetésekre jelentkezett. Amennyiben a kiszemelt hölggyel sikerült személyesen megismerkednie és annak lakásába bejutnia, rövid időn belül megszabadította értékeitől.

A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a büntetőeljárást befejezte az előzetes letartóztatásban lévő B. Miklós ellen, és vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?