Bíróság előtt a kórházi csaló

2013.04.09. 11:52

117 rendbeli lopás, csalás, közokirat-hamisítás és visszaélés közokirattal bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az 55 éves B. Miklóst – írja a police.hu.

B. Miklóst azt követően vette őrizetbe a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, miután álnéven bejelentkezett a Tatai Városi Kórházba, majd miközben kórházi ellátásban részesült, ellopta a vele egy kórteremben fekvő sértett személyes okmányait. Ezekkel a kórházból való távozását követően Budapesten mobiltelefon előfizetést kötött, illetve a személyes okmányokat felhasználva 2011. decemberben és 2012. januárban a Miskolci Semmelweis Kórházban és a Makói dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban is kezeltette magát több napon át.

2012. január 8-án fogták el őt a tatai nyomozók, miután a médiában közzétett rendőrségi fehívás alapján felismerték a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Belgyógyászati Osztályán, ahol betegként kezelték őt, és ahova szintén más papírjaival jelentkezett be.

A nyomozás során a rendőrök egy másik közkedvelt elkövetési módszerére is fényt derítettek. Saját vagy álnéven társkereső hirdetésekre jelentkezett. Amennyiben a kiszemelt hölggyel sikerült személyesen megismerkednie és annak lakásába bejutnia, rövid időn belül megszabadította értékeitől.

A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a büntetőeljárást befejezte az előzetes letartóztatásban lévő B. Miklós ellen, és vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.