Nemzeti Motorosok: Nem úgy gondoltuk

2013.04.09. 13:26

Jeszenszky Sándor, a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének vezetője azt állítja, senkit nem akartak megsérteni azzal, hogy Adj gázt! néven hirdették meg motoros felvonulásukat az Élet menete napján. Hajlandó elnézést kérni, de azt várja, ezt velük szemben is tegyék meg, olvasható a Heti Válaszban.

Jeszenszky szerint „felfújt hecckampány antiszemita megmozdulásnak nevezni tavaszköszöntő motorozásukat” − derül ki a vele készült interjúból. Véleménye szerint azért nevetségesek most ezek a vádak, mert tavaly ugyanezen a napon, ugyanezen a néven szerveztek felvonulást és semmilyen atrocitás nem történt. A Heti Válasz kérdésére, miszerint nem tartja-e problémásnak Adj gázt! elnevezéssel a zsinagógánál emlékezők mellett demonstrálni, Jeszenszky elismerte, hogy lehetnek ugyan áthallások, de azok nem szándékosak.

A főmotoros kifogásolta, hogy náci csürhének titulálják őket, mint mondta, soha eszükbe sem jutott, hogy ha rendőri felvezetéssel elmotoroznak a zsinagóga mellett, az valakikben félelmet kelthet. A felvonulás betiltását tudomásul vették.