Ábrahám
17 °C
29 °C

Pintér szerint a hóban rekedtek jónak ítélték a mentést

2013.04.09. 11:44 Módosítva: 2013-04-09 12:00:09

A belügyminiszter szerint azok, akik a saját bőrükön érezték, tapasztalták a márciusi rendkívüli hóhelyzet nehézségeit, jónak, vagy kiválónak ítélték meg a mentésben részvevők tevékenységét.

Pintér Sándor a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén beszélt erről, amelyen a márciusi rendkívüli időjárási helyzet kezeléséről szóló belügyminisztériumi jelentést tárgyalták.

Elmondta, a számos európai országot sújtó rendkívüli időjárás miatt Magyarországon volt a legrosszabb a helyzet. „Ehhez képest rendkívül gyorsan és hatékonyan sikerült kiszabadítani az elzárt településeket, járhatóvá tenni az útvonalakat, és helyreállítani az áramszolgáltatást” – közölte.

Pintér Sándor külön felmérést végeztetett arról, hogy az állampolgárok hogyan ítélték meg a mentési munkálatokat. Az állampolgárok ítélete szerint a legrosszabb eredmény is közepes lett.

Emlékszik még?

Idézze fel azokat a napokat, kattintson ide többnapos közvetítésünkért>>>

Az MSZP törvényjavaslatot nyújt be, hogy büntetni lehessen azokat az autóvezetőket, akik vétkesek a katasztrófahelyzetekben kialakuló közúti torlódásokért. Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy a szocialisták „szembesítő jelentést” készítettek a március 14-16-i katasztrófahelyzetről, mivel szerintük a kormány számára összeállított belügyminiszteri dokumentum alkalmatlan a helyzet elemzésére, a tanulságok levonására és az esetleges személyi felelősség megállapítására.