Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pintér szerint a hóban rekedtek jónak ítélték a mentést

2013.04.09. 11:44 Módosítva: 2013-04-09 12:00:09

A belügyminiszter szerint azok, akik a saját bőrükön érezték, tapasztalták a márciusi rendkívüli hóhelyzet nehézségeit, jónak, vagy kiválónak ítélték meg a mentésben részvevők tevékenységét.

Pintér Sándor a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén beszélt erről, amelyen a márciusi rendkívüli időjárási helyzet kezeléséről szóló belügyminisztériumi jelentést tárgyalták.

Elmondta, a számos európai országot sújtó rendkívüli időjárás miatt Magyarországon volt a legrosszabb a helyzet. „Ehhez képest rendkívül gyorsan és hatékonyan sikerült kiszabadítani az elzárt településeket, járhatóvá tenni az útvonalakat, és helyreállítani az áramszolgáltatást” – közölte.

Pintér Sándor külön felmérést végeztetett arról, hogy az állampolgárok hogyan ítélték meg a mentési munkálatokat. Az állampolgárok ítélete szerint a legrosszabb eredmény is közepes lett.

Emlékszik még?

Idézze fel azokat a napokat, kattintson ide többnapos közvetítésünkért>>>

Az MSZP törvényjavaslatot nyújt be, hogy büntetni lehessen azokat az autóvezetőket, akik vétkesek a katasztrófahelyzetekben kialakuló közúti torlódásokért. Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy a szocialisták „szembesítő jelentést” készítettek a március 14-16-i katasztrófahelyzetről, mivel szerintük a kormány számára összeállított belügyminiszteri dokumentum alkalmatlan a helyzet elemzésére, a tanulságok levonására és az esetleges személyi felelősség megállapítására.