Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Anticionista felvonulást szerveznek a motorosok

2013.04.10. 22:18

Közleményben jelezte Jeszenszky Sándor, a Nemzeti Érzelmű Motorosok elnöke, hogy lemond a Jobbikban betöltött tisztségéről, és nem lesz többet a IX. kerületi alapszervezet elnöke. Jeszenszky szervezte az Adj gázt! elnevezésű motoros rendezvényt, ami az Élet menetével egy időben zajlott volna, és amit Orbán Viktor határozott kérésére tiltott be a rendőrség.

"Az elmúlt napokban egy civil szervezet vezetőjeként, akaratomon kívül egy lelkiismeretlenül gerjesztett félelemkampány középpontjába kerültem. A botránykővé vált rendezvényt az elmúlt évben azonos címmel, és szintén az Élet Menete nevű rendezvénnyel egy napon tartottuk meg anélkül, hogy bárkiben félelmet vagy felháborodást keltettünk volna" - áll Jeszenszky közleményében, aki a Nemzeti Érzelmű Motorosok elnöke marad továbbra is.

"Az elmúlt napok világossá tették számomra, hogy a jogállamiság került veszélybe, ezért kötelességemnek érzem, hogy mint az április 21-re bejelentett motoros vonulás bejelentője a jogellenes rendőrségi tiltó határozatot a bíróságon megtámadjam -teszi hozzá Jeszenszky, aki egy váratlan fordulattal május 4-re anticionista motoros felvonulást szervez, hogy így tiltakozzon a rendőrség döntése ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!