Így jártam, mert bíztam a fiamban

2013.04.10. 12:46

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a bajai férfit, aki 2012 tavaszán megpróbálta megölni a menyét, és az asszonyt egy késsel súlyosan megsebesítette. A most 70 éves férfi 2002-ben települt haza az Egyesült Államokból. Rossz volt a viszonya a fiával és a menyével, ennek oka részben italozó életmódja, részben anyagi vitáik voltak. Kapcsolatuk arra szorítkozott, hogy néha telefonon beszéltek, a fiú pedig időnként pénzzel támogatta apját. A férfi anyagi lecsúszásáért a fiát és főként a menyét hibáztatta.

2012 tavaszán nem tudta fizetni lakása bérleti díját, ezért április 5-én ki kellett volna költöznie onnan. Előző nap többször is felhívta a fiát, hogy ismét pénzt kérjen tőle, de nem kapott. Erre enyhén ittasan a fia és menye által üzemeltetett autósiskolához ment Baján. Táskájában magával vitt egy halfiléző kést, hogy azzal ölje meg az asszonyt, valamint az általa összeállított, "Így jártam, mert bíztam a fiamban" című írás több példányát, amelyben a sérelmeit sorolta föl.

Az autósiskolánál a vádlott odalépett az ajtóban álló asszonyhoz, azt mondta neki, hogy meg fogja ölni, majd hasba szúrta az asszonyt. Az asszony menekülni próbált, ekkor apósa a nyakán sebesítette meg. A támadást csak akkor hagyta abba, amikor a nő segélykiáltásait hallva többen a helyszínre érkeztek. Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. A bíróság szerint az, hogy túlélte a támadást, nem a vádlotton múlt.

Az ítélet indoklásakor elhangzott, hogy az első fokon eljáró bíróság a büntetés kiszabásakor messzemenőkig figyelembe vette enyhítő körülményként a férfi idős korát és betegségeit, így a vádlott által kért enyhítésre a táblabíróság már nem látott semmilyen indokot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport