Kidobták a BMW ablakán a füvet

2013.04.10. 15:44 Módosítva: 2013.04.10. 15:45

Megpróbálták elrejteni a rendőrök elől a drogot azok a zalaapáti férfiak, akiket április 9-én kora délután Zalacsányon, az Öreghegyen fogtak el - írja a rendőrségi honlap.

A megalapozott gyanú szerint a 23 éves férfi utasával Zalacsány irányából Bókaháza féle közlekedett BMW-jével, amikor a zalaapáti körzeti megbízott ellenőrizni akarta. A sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem gázt adott és továbbhajtott. A rendőrök azonnal a férfiak után indultak, és útközben látták, ahogyan a BMW-ből több kis alumíniumcsomagot dobtak ki az ablakon.

A zalacsányi Öreghegyen igazoltatták a férfiakat, amikor az autóban kábítószert tartalmazó darálót találtak a rendőrök. A 23 éves és a 19 éves fiatalt előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, ahol a kábítószergyorsteszt mindkettőjüknél pozitív értéket mutatott.

Kihallgatása során Ny. Benjámin elmondta, hogy az alufóliába csomagolt kábítószert a zalacsányi benzinkúton, a parkolójában lévő tujafák alatt találta, és két héttel korábban szívott el kábítószert tartalmazó cigarettát. Ny. Szilveszter a rendőröknek úgy nyilatkozott, hogy nem tudott arról, hogy a kocsi hátsó terében kábítószer volt.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószerrel visszaélés miatt indított eljárást Ny. Benjámin és Ny. Szilveszter zalaapáti lakosokkal szemben.