Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabadelvű pártot alakít Bokros Lajos

2013.04.10. 14:46
Jövő vasárnap új párt alapítását jelenti be Bokros Lajos. Az eseményen rögtön megalakítják a párt ötfős elnökségét is.

Az Index információi szerint április 21-én a Corinthia Hotelben jelenti be hivatalosan Bokros Lajos uniós képviselő, egykori pénzügyminiszter, hogy saját pártot alapít.

Az eseményen részt vesz a tíz alapító, akik közül rögtön megválasztják az öttagú elnökséget is. Az alapítók Bokrost javasolják elnöknek, az elnökségbe pedig rajta kívül még Pálfy G. István egykori tévés személyiség, Pusztai Erzsébet, az MDF, az MDNP és a Centrumpárt egykori politikusa, Kajdi József, az Antall-kormány közigazgatási államtitkára, valamint Cselényi László, a Duna televízió volt elnöke kerülhet be.

A párt megnevezése szerint konzervatív szabadelvű irányzatot követ majd, és az Orbán-kormány ellenzékének táborát gyarapítja majd.

Az Index már az ősszel írt arról, hogy az egykori pénzügyminiszter esztergomi otthonában tartott értelmiségi találkozókon elindította egy új politikai alakulat szervezését. Ezeken az összejöveteleken határozták el Bokrosék egy olyan új jobboldali párt létrehozását, amellyel a Fideszből, és az Orbán-kormány tevékenységéből kiábrándult jobboldali szavazóknak adnának új teret.

Bokros Lajos a Horn-kormányban töltött be pénzügyminiszteri posztot, majd hosszabb szünet után a Dávid Ibolya vezette MDF fedezte fel magának a gazdasági szakembert. A Fórum elnöke – komoly belső feszültségeket okozva pártjában – keresztülvitte, hogy 2009-ben ő vezesse a párt listáját az EP-választáson. Az MDF 5,3 százalékot kapott, így Bokros európai parlamenti mandátumot szerzett.