Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A Jobbik Recskre küldené az iskolásokat

2013.04.11. 11:47

A Jobbik kezdeményezi, hogy minden iskolásnak legyen kötelező legalább egyszer elmenni Recskre. Vona Gábor pártelnök szerdán benyújtott az országgyűlésnek egy határozati javaslatot erről. A javaslat szerint a parlament felkérné a kormányt, hogy október 30-ig alkosson rendelet erről, tegye a Nemzeti alaptanterv részévé, hogy minden felső tagozatos tanuló látogassa meg kötelező iskolai foglalkozás keretében a recski Nemzeti Emlékparkot. Az iskola részleges költségtérítésre lenne jogosult Vona elképzelése szerint.

Vona a Facebook-oldalán arról írt, mennyire fontos, hogy a diákok saját szemükkel lássák és megismerjék "a szocialisták valódi arcát". Vona tűrhetetlennek nevezte, hogy "amíg a horogkereszttel kapcsolatban az igazságszolgáltatás következetes, és amíg szinte minden egyes napra jut egy holokauszt-megemlékezés, addig a vörös csillag sokkal enyhébb megítélés alá tartozik, a kommunizmus áldozataira pedig évente egyszer emlékezünk hivatalosan".

Közölte: a célja az is, hogy Recsken "egy XXI. századi igényességű múzeum létesüljön, amely vonzaná oda a külföldi turistákat is". "Talán az EU is megértené, miért vagyunk felháborodva, amikor védik a vörös csillagot" - jegyezte meg a Jobbik elnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?