A Jobbik Recskre küldené az iskolásokat

2013.04.11. 11:47

A Jobbik kezdeményezi, hogy minden iskolásnak legyen kötelező legalább egyszer elmenni Recskre. Vona Gábor pártelnök szerdán benyújtott az országgyűlésnek egy határozati javaslatot erről. A javaslat szerint a parlament felkérné a kormányt, hogy október 30-ig alkosson rendelet erről, tegye a Nemzeti alaptanterv részévé, hogy minden felső tagozatos tanuló látogassa meg kötelező iskolai foglalkozás keretében a recski Nemzeti Emlékparkot. Az iskola részleges költségtérítésre lenne jogosult Vona elképzelése szerint.

Vona a Facebook-oldalán arról írt, mennyire fontos, hogy a diákok saját szemükkel lássák és megismerjék "a szocialisták valódi arcát". Vona tűrhetetlennek nevezte, hogy "amíg a horogkereszttel kapcsolatban az igazságszolgáltatás következetes, és amíg szinte minden egyes napra jut egy holokauszt-megemlékezés, addig a vörös csillag sokkal enyhébb megítélés alá tartozik, a kommunizmus áldozataira pedig évente egyszer emlékezünk hivatalosan".

Közölte: a célja az is, hogy Recsken "egy XXI. századi igényességű múzeum létesüljön, amely vonzaná oda a külföldi turistákat is". "Talán az EU is megértené, miért vagyunk felháborodva, amikor védik a vörös csillagot" - jegyezte meg a Jobbik elnöke.