Jenő
-2 °C
6 °C

A kormány nemzetközi jogi szakvéleményt készíttet

2013.04.11. 07:06

A Népszabadság kérdésére a Külügyminisztérium közölte: nemzetközileg elismert alkotmányjogászokat kértek fel arra, hogy formáljanak véleményt az alaptörvény negyedik módosításáról, illetve az ahhoz kapcsolódó törvények tartalmáról.

A tárca hozzátette, hogy Martonyi János külügyminiszter korábban felkérte az Európa Tanács velencei bizottságát is arra, hogy adjon hivatalos véleményt az alaptörvény-módosításról, de a két felkérés között a megrendelőn kívül nincs kapcsolat. A külügyminisztérium szerint a céljuk az, "hogy egy olyan, »külföldi szemmel« készülő, mélyreható elemzés, jogi szakvélemény készüljön, melyet a későbbiekben fel lehet használni akár a törvényalkotás során is". Az alkotmányjogászokat a párizsi nagyköveten, Trócsányi Lászlón keresztül kérték fel. Megígérték, hogy a szakvéleményt közzé fogják tenni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?