Judit
2 °C
7 °C

Balog: Egy apróságról kell még megállapodni a hallgatókkal

2013.04.11. 08:37

Egy pont kivételével döntött a kormány a hallgatói szerződések ügyében a változtatásokról, és elfogadta a hallgatókkal megtárgyalt kompromisszumot, mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön a M1 Ma reggel című műsorában.

Balog szerint az a kérdés maradt nyitott, hogy hány éven belül kell ledolgozniuk az állami ösztöndíjas hallgatóknak Magyarországon a tanulmányi idejüket. Három variáció lehetséges, 20, 15 vagy 12 év. Erről még egyeztetnek, de a miniszter szerint ebben is meg fognak tudni állapodni. Azt mondta, hogy csütörtökön vagy pénteken tartanak még egy rövid egyeztetési fordulót. Abban bízik, hogy jövő héten aláírhatnak egy átfogó megállapodást a Felsőoktatási Kerekasztal részvevőivel.

A diákok egyoldalú nyilatkozatot írnának majd alá, amelyben vállalnák a törvényi feltételeket, azaz a magyar munkajog szerinti foglalkoztatást. Ha valaki külföldön, de magyar vállalatnál dolgozik, és itthon fizeti az adót, az ugyanúgy megfelel a törvényi feltételeknek, tette hozzá Balog.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?