István, Vajk
19 °C
33 °C

Navracsics Tibor őrült sok mindent csinált ma

2013.04.11. 18:41

A csütörtöki hírfolyam nyertese eddig egyértelműen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. És fél 7-kor, amikor ezeket a sorokat írjuk, még nincs is vége a napnak.

  • Kezdődött azzal, hogy a European Voice legfrissebb száma lehozta Navracsics cikkét, amelyben  kérdéseit és aggályait Viviane Reding igazságügyi EU-biztos kijelentéseivel kapcsolatban. (A biztos a magyarországi jogbiztonság és az igazságügy függetlensége miatt aggódott.)
  • Néhány órával később Alan Shatter ír igazságügy-miniszter megköszönte Navracsics Tibor garanciavállalását a Tobin-ügyben, azaz: ha az írországi gázoló Magyarországon kezdi el büntetése letöltését, akkor kérelme esetén hamarosan Írországba szállítják.
  • A miniszter ekkor már szűkebb pátriájában, Veszprémben volt, ahol több száz egészséges gyerek sportolt együtt értelmi fogyatékos társaival. "A társadalom érdeke, hogy a fogyatékossággal élő és az egészséges gyerekek között legyen élő kapcsolat, és a tolerancia és az elfogadás már kisgyermekkorban kialakuljon" – mondta a miniszter.
  • Navracsics útja innen a térségben működő olasz vállalkozók fórumára vezetett, ahol elmondta: Fejleszteni kell az Észak-Olaszországba vezető 8-as főutat. Hogy ez nem pusztába kiáltott szó, az is jelzi, hogy Navracsics nyomatékosan hozzátette: "Amiért tenni fogunk".