Bergendy lesz az állami csajozós bulik sztárja

2013.04.13. 11:56

"Feltétlenül állami kezelésbe kell venni a nőket" - mondta ki Zsadon szerkesztő tavalyi cikkünkben, amikor azt találgattuk, mit államosíthatna még a kormány az időjárásjelentés után. A társkeresés állami beavatkozás után kiálltott, hiszen az elosztás mélyen igazságtalan, egy csomó férfinak egyáltalán nem jut nő, ráadásul nagyon szűk az a kör, ami a nőkre vonatkozó adatokat pontosan mérni, értékelni, elemezni tudja. A pasizásra természetesen ugyanez vonatkozik.

Ezt a problémát sajnos úgy tűnik teljesen az állam sem tudja orvosolni, mégis örömteli, hogy meghallották az emberek szavát: fél év sem telt el cikkünk óta, és Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára bejelentette, Táncválasztó, párválasztó címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés.

A minisztérium legutóbbi közleményéből kiderül, a május 26-án induló rendezvénysorozaton lesz táncház, tánctanítás, társastánc, valamint utcabál a fiatalok szórakoztatásában 1962 óta rutinos Bergendy zenekarral. A rendezvényeken izgalmas és sokakat érintő pártalálással, párválasztással, családalapítással kapcsolatos beszélgetések és előadások is várják a résztvevőket, melyek szervezésében a fővárosban és a megyeszékhelyeken működő Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Házak is közreműködnek.

A programokra Budapesten és nyolc vidéki helyszínen kerül sor. A színpadon zajló táncos eseményekkel párhuzamosan műsorvezető által vezetett beszélgetések, kiállítások, táncjelmez-bemutatók, a párkapcsolati témában érdekelt szervezetek bemutatkozására nyílik lehetőség.