Szilvia
5 °C
16 °C

Egy rendőr szemtanúja lehetett az izsáki halálos kihallgatásnak

2013.04.14. 12:59 Módosítva: 2013-04-14 14:36:24

Egy harmadik rendőr szemtanúja volt a halállal végződött izsáki kényszervallatásnak, írja a Bors. A lap úgy tudja, hogy a törzszászlós vallomást tett.

A lap szerint az egyik közeli település körzeti megbízottja is az izsáki rendőrőrsön volt szerda hajnalban, és megpróbálta leállítani a kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett B. Viktort és B. Csongort. Miután ez nem sikerült, távozott az őrsről.

A Bors értesüléseit Gyugyi Csilla, a nyomozást folytató Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője nem erősítette meg és nem is cáfolta, a folyamatban lévő nyomozás adatait nem kívánta megosztani.

Kiszely Zsuzsa ügyvéd, B. Viktor védője az MTI-nek azt mondta, nem tud arról, hogy jelen lett volna egy szemtanú a történteknél. Ugyanakkor elmondta, hogy amennyiben így történt, akkor a rendőrségi törvény szerint az illetőnek azonnali jelentési és intézkedési kötelezettsége lett volna.

Az izsáki rendőrőrsön szerdán hallgatták ki a román állampolgárságú férfit, akit kisebb lopás elkövetésével gyanúsítottak a rendőrök. A gyanú szerint a férfit a két rendőr a kihallgatás során brutálisan bántalmazta, összerugdosták fejét, mellkasát, amibe belehalt.

Az Izsákon kihallgatást végző két rendőr szolgálati viszonyát megszüntették, felmentették az izsáki rendőrőrs parancsnokát és a kiskőrösi rendőrkapitányság vezetőjét is. B. Csongort, és B. Viktort harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték.

A határozatot mindkét járőr védője megfellebbezte, álláspontjuk szerint a két férfi az intézkedés során szakszerűen járt el, csupán a román állampolgárságú férfi ellenállását akarták megtörni.

Az eset után a Velvet Izsákon készített riportját itt olvashatja>>>

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?