Egy fideszes javaslat szerint 25 százalékkal lehetne eltéri a maximális osztálylétszámtól

2013.04.15. 22:42

Egy fideszes javaslat szerint húsz helyett huszonöt százalékkal térhetnének el a törvényben meghatározott maximális osztálylétszámtól az iskolák.

A köznevelési törvény 27 fős maximális osztálylétszámot határoz meg. A húszszázalékos eltérést a KDNP-s Michl József kezdeményezte, miután a jogszabály előírja a hatéves kortól való iskolába lépés kötelezettségét.

A fideszes Cseresnyés Péter hétfőn benyújtott javaslata szerint viszont szeptemberben hozzávetőleg 25 százalékkal több gyerek lép be a közoktatásba, mint tavaly, így ennek megfelelő eltérési lehetőséget kell adni az iskoláknak. A köznevelési törvény módosításáról hétfő este kezdett vitát a parlament.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét