Molotov-koktélt dobtak egy üzletre Óbudán

2013.04.15. 12:34

Molotov-koktélt dobtak egy fodrászüzletre az óbudai Lajos utcában vasárnap este 10 óra körül. Az üzletvezető lapunknak elmondta, hogy az első emeletig csaptak a lángok, csak azért nem gyulladt ki teljesen az épület, mert a közös képviselő egy poroltó segítségével gyorsan meg tudta fékezni a lángokat az utcán.

A tűzhöz hat járművel érkezett ki a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem.

Az üzletvezető szerint a támadás előtt egy nappal betörték a bolt üvegét, és ismeretlen férfiak zaklatták a bolt dolgozóit. A háttérben azt sejti, hogy férjét egy 500 millió forintos elszámolási vita miatt már többször megfenyegették.

A DVD-gyártási és -értékesítési piaci elszámolási vitában információink szerint nyomoz a rendőrség a férfi feljelentése alapján. Az ügyben az egyik legnagyobb magyarországi DVD-forgalmazó cég is érintett.

Frissítés:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága rongálás vétség elkövetésének meglapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen, tájékoztatta lapunkat a rendőrség sajtóosztálya.

Az adatok szerint az elkövető 2013. április 14-én az esti órákban a Budapest III., Lajos utca egyik üzlethelyiségének ajtajára egy gyúlékony anyagot tartalmazó műanyag flakon dobott. Anyagi kár megállapítása folyamatban van.