Bánki Eriket félreértették

2013.04.15. 15:12

Megtartja európai parlamenti képviselői mandátumát Bánki Erik (Fidesz), aki nyártól Budapestről fog ingázni Brüsszelbe a bizottsági és parlamenti ülésekre.

A Mohácsi Újság vasárnap írt arról, hogy nem tölti ki mandátumát Brüsszelben a tavaly óta ott dolgozó, 2010-ben a Fidesz baranyai listáján országgyűlési képviselőnek választott regionális politikai igazgató.

A politikus az internetes lapnak adott interjújára utalva jelezte: teljes a félreértés, nem fordult meg a fejében, hogy visszaadja mandátumát. Már akkor azt a döntést hozta családjával, hogy egy év után hazaköltözik Brüsszelből, amikor tavaly átvette Áder János helyét az európai parlamentben, amikor a politikus köztársasági elnök lett.

„Miután már az elején tudtuk, hogy 2013 ősze a választásokra való felkészülésről, a kampányról szól, úgy állapodtunk meg, hogy egy év után nyáron hazaköltözünk, és utána Budapestről fogok kijárni Brüsszelbe” – fogalmazott Bánki Erik, hozzátéve: a portálnak is erről nyilatkozott, de arról nem volt szó, hogy a hazaköltözéssel a mandátumát is visszaadná.  • Hírek
  • Hírek