Őszre lehet közös baloldali ellenzéki kormányfőjelölt

2013.04.15. 07:14

Suchman Tamás, az MSZP egyik alapítója szerint szeptemberre lesz meg a közös baloldali ellenzéki kormányfőjelölt, írja a Magyar Hírlap. A politikus szerint szerencsésebb lenne, ha az MSZP, az Együtt 2014 és kisebb szövetségeseik csak egy közös listát állítanának a Fidesszel szemben

Suchman a lapnak adott interjújában elmondta, az MSZP-nek érdemes azon elgondolkodnia, kivel lép szövetségre a választásokon. Szerinte egyértelmű, hogy 2014-ben vagy a Fidesz nyer, vagy az MSZP és szövetségesei. A politikus bízik a sikerben, de szerinte az csak összefogással, közös ellenzéki listával sikerülhet. Gyurcsány Ferenccel és a DK-val kapcsolatban elmondta, hogy szerinte nem kellene kizárni őket az összefogásból, mert minden demokratikus baloldali ellenzéki erőnek együtt kell működnie.

Suchman szerint Mesterházy az elmúlt években megerősítette a párt belső és külső helyzetét, és a szavazóbázisukat is növelni tudta. Hogy a pártelnököt, vagy valaki mást látna szívesen államfőjelöltként, arra nem válaszolt. Az MSZP-s politikus végül felhívta arra, hogy a jobb- és baloldalnak egyaránt el kellene ismernie egymás eredményeit, illetve hogy ideje lenne együtt kiállnia az összes volt köztársasági elnöknek és kormányfőnek, hogy közösen ítéljék el a szélsőségeket.