Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vadásztragédia: a kocsiban sült el a fegyver

2013.04.15. 14:23 Módosítva: 2013-04-15 16:55:32
A helyszínen meghalt a vadász, akit a Békés megyei Dévaványa határában egy gépkocsiban ért a halálos golyó - értesült a Havariapress.

Társaival egy vadászokat szállító járműben utazott az a férfi, akit halálos lövés ért hétfőn délelőtt Dévaványa határában, az úgynevezett Nagykároly parti részen. A 64 éves helyi férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A lövést egy 38 éves külföldi állampolgár fegyveréből adták le, aki vendégként vett részt a vadászaton.

A police.hu tájékoztatása szerint Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást indított foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt, az ügyben szakértők bevonásával nyomoznak.

Ilin József, a Dévaványai Vadásztáraság elnöke mesélt a részletekről a HUNTINGPress vadász szaklapnak. Elmondása szerint miután a vadászok elejtették az első bakot, tovább indultak. Ekkor a vendég puskája nem volt töltve, a lőszer cső alatt volt. Egy lucernásban álltak meg a Nagykároly parti részen. A vadőr felállt, hogy elbíráljon egy bakot. Amikor visszaült, akkor dördült el a puska, amely – feltehetően – a hátsó ülésen helyet foglaló vendégvadász ölében volt, térdmagasságban. A lövedék az ülésen keresztül, medencetájon találta el a 64 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A vadőr nem vette észre, hogy mikor tölthetett csőre és biztosította ki a fegyvert a vendég, aki azt mondta, hogy beleakadhatott valamibe a fegyver elsütő billentyűje.