Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Vadásztragédia: a kocsiban sült el a fegyver

2013.04.15. 14:23 Módosítva: 2013-04-15 16:55:32
A helyszínen meghalt a vadász, akit a Békés megyei Dévaványa határában egy gépkocsiban ért a halálos golyó - értesült a Havariapress.

Társaival egy vadászokat szállító járműben utazott az a férfi, akit halálos lövés ért hétfőn délelőtt Dévaványa határában, az úgynevezett Nagykároly parti részen. A 64 éves helyi férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A lövést egy 38 éves külföldi állampolgár fegyveréből adták le, aki vendégként vett részt a vadászaton.

A police.hu tájékoztatása szerint Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást indított foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt, az ügyben szakértők bevonásával nyomoznak.

Ilin József, a Dévaványai Vadásztáraság elnöke mesélt a részletekről a HUNTINGPress vadász szaklapnak. Elmondása szerint miután a vadászok elejtették az első bakot, tovább indultak. Ekkor a vendég puskája nem volt töltve, a lőszer cső alatt volt. Egy lucernásban álltak meg a Nagykároly parti részen. A vadőr felállt, hogy elbíráljon egy bakot. Amikor visszaült, akkor dördült el a puska, amely – feltehetően – a hátsó ülésen helyet foglaló vendégvadász ölében volt, térdmagasságban. A lövedék az ülésen keresztül, medencetájon találta el a 64 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A vadőr nem vette észre, hogy mikor tölthetett csőre és biztosította ki a fegyvert a vendég, aki azt mondta, hogy beleakadhatott valamibe a fegyver elsütő billentyűje.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!