Aliz
6 °C
14 °C

Öt kényszervallatás miatt is nyomoznak a sellyei rendőrök ellen

2013.04.16. 06:31

Egy alapítványi jogász feljelentése alapján öt ügyben folyik nyomozás rendőrök ellen, a jogásznak az öt ügy nyolc gyanúsítottja azt állította, hogy kényszervallatták őket a sellyei rendőrőrs egyenruhásai.

A Népszabadság keddi számában számolt be arról, hogy a feljelentéseket Heindl Péter, a Szent Márton Caritas Alapítvány jogásza tette, aki húsz éve nyújt jogsegélyszolgálatot az ormánsági falvak nincstelen cigányainak.

A jogász tavaly júniusban ismert meg egy olyan büntetőügyet, aminek gyanúsítottjai azt állították, hogy a rendőrök kényszervallatással vertek ki belőlük beismerő vallomást.

Azóta Heindl öt ügy nyolc gyanúsítottjának kényszervallatásról szóló szavait jegyzőkönyvezte - írta a lap, amely szerint a jogász valamennyi esetben feljelentést tett az ügyészségen. Bár többször is elutasították, hogy vizsgálatot indítsanak, ma már mindegyik ügyben folyik a nyomozás - tették hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?