Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sipos Imre lesz Hoffmann helyettes államtitkára

2013.04.16. 10:42 Módosítva: 2013-04-16 10:46:29

Sipos Imre az új köznevelési helyettes államtitkár - jelentette be Hoffmann Rózsa. A köznevelési államtitkár felidézte: a korábbi helyettes államtitkár, Gloviczki Zoltán tavaly ősszel jelentette be távozási szándékát, és hétfőn kapta meg felmentését.

Utódja, Sipos Imre 1989-ben matematika-fizika szakos tanárként végzett Szegeden. Egy évet dolgozott a Videoton szoftverlaborjában és 1990-től a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban tanított (korábban ide járt Orbán Viktor is). Az elmúlt 15 évben az intézmény igazgatója volt, majd tankerületi vezetőként tevékenykedett.

Hoffmann Rózsa szerint személyében olyan tanügyi igazgatási és pedagógiai szakembert találtak a helyettes államtitkári posztra, aki a jövőben gond nélkül folytatja a megkezdett munkát.

Sipos Imre terveiről szólva többi között azt hangsúlyozta: "mindannyiunk felelőssége" a pedagógustársadalom erkölcsi megbecsülésének megerősítése.

A köznevelési törvény kidolgozásában jelentős részt vállaló Gloviczki Zoltán már tavaly októberben kérte felmentését. Akkor derült ki ugyanis, hogy Matolcsy György  megszorító csomagja miatt a 2013 szeptemberére ígért, jelentős béremeléssel járó pedagóguséletpálya bevezetése az ország gazdasági helyzete miatt 2014 januárjára tolódhat. A pedagógus szakszervezetek ezután jelentették be, hogy sztrájkbizottságot alakítanak.

Hoffmann Rózsa marasztalta Glovczkit, akire a megfeszített törvényalkotási munka miatt továbbra is szükség volt. Akkor az a megállapodás született, hogy tavaszig marad a helyén, amíg fontos feladatait lezárja.