Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szolnoki eltűnések: nincs csapóajtó a kínai boltban

2013.04.16. 21:27

A szolnoki rendőrkapitány, Szabó Zoltán és a város polgármestere, Szalay Ferenc kedden közös sajtótájékoztatón próbálta megnyugtatni az eltűnéses esetek miatt aggódó lakosságot. "Bízom benne, hogy meg tudjuk nyugtatni a várost, mert most már országos viszonylatban is rosszabbnál rosszabb, légből kapott hírek jelennek meg Szolnokról" - kezdte a sajtótájékoztatót a rendőrkapitány a szoljon.hu beszámolója szerint.

A rendőrkapitány elmondta, hogy olyan "felelőtlen" híresztelések kaptak szárnyra, miszerint itt a szervkereskedelemmel is kapcsolatba hozhatóan sorozatosan tűnnek el emberek, a kínai boltban titkos csapóajtó segíti az emberrablást. A legutóbb holtan megtalált, korábban eltűntként keresett fiatalemberről is azt terjesztik, hogy belső szervei, végtagjai nélkül, zsákban került elő, jegyezte meg Szabó, aki szerint ez senkinek nem jó. A nyomozás eddigi eredményei alapján kizárták az idegenkezűséget.

A kínai boltra vonatkozó híresztelésről Szabó azt mondta, hogy ez már évekkel ezelőtt kapott lábra, és a rendőrség ezzel kapcsolatban semmilyen bejelentést nem kapott, semmiféle olyan bizonyítékokkal sem találkoztak, ami ezt alátámasztotta volna.

A besenyszögi kántor az egyetlen az utóbbi időből, aki eltűnt, és még mindig keresik. A térfigyelő kamerák felvételei alapján ő is a Tisza felé indulhatott el.