Árpád
-2 °C
4 °C

A hasfalat ütötték a kényszervallató rendőrök

2013.04.17. 07:30

Nem hivatalos eljárásban cselekedett az a két rendőr, akiknek a vallatása során az izsáki rendőrőrsön április elején meghalt egy 47 éves, román állampolgár – írja a Népszabadság.

A nyomozás egy orgoványi férfi feljelentése alapján, 2012. augusztus 31-én indult lopás vétségének gyanúja miatt, eltűnt egy láncfűrész, egy termosztát és hatvan méter kábel. A rendőrök a férfit előállították az izsáki rendőrőrsre, ahol néhány órán belül meghalt. Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint azért, mert bántalmazták.

A kihallgatásról nem készült szabályos jegyzőkönyv, a lopási ügyet tavaly október 25-én lezárták, a nyomozás újraindításáról hétfőn határozott a Kiskőrösi Rendőrkapitányság. Erről az illetékes ügyészséget nem értesítette.

A lap szerint időközben a rendőrségen jelentkezett egy tanú, aki szerint a férfi halálát megelőző napokban egy összeszólalkozás során összeverték. Ezt a rendőrök védelmét ellátó ügyvédek is megerősítették. Ugyanakkor az elhunyt férfi élettársa azt mondja: a férfi senkivel nem verekedett, a testén semmiféle sérülés nem volt, a hétvégét együtt töltötték. 

A Népszabadság szerint a hátrabilincselt kezű férfi halálát a hasfalát ért ütésekből származó belső vérzés okozta. Kiszivárgott információk szerint az ügyészségnek van egy koronatanúja, egy rendőr, aki rövid időre betért az izsáki rendőrőrsre akkor, amikor a férfit vallatták. Ő fültanúja volt annak, hogy a két járőr milyen módszerekkel próbálja vallomásra bírni a férfit. A járőrök védőinek nincs tudomásuk arról, hogy lenne ilyen tanú.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?