Natália
1 °C
7 °C

A képviselők állampolgársága után kutakodik a Jobbik

2013.04.17. 14:18

A jobbikos Mirkóczki Ádám kötelezővé tenni a parlamenti képviselőknek, hogy nyilatkozzanak arról: a magyaron kívül még milyen állampolgársággal rendelkeznek.

Az ellenzéki politikus erről szóló indítványát szerdán nyújtotta be a parlamentnek. Mirkóczki javaslatával az országgyűlési törvény vagyonnyilatkozati kötelezettségről szóló fejezetét egészítené ki. (pdf)

Sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta: az állampolgárság egyfajta identitást és lojalitást jelent. Nem biztos, hogy szerencsés, ha olyan politikusok képviselik Magyarországot egy diplomáciai bonyodalom vagy bármely más természetű nemzetközi vita során, akik a másik félnek is állampolgárai - mondta.

Javaslata nem tiltaná a kettős vagy többes állampolgárságot, csupán a nyilvánosság számára is láthatóvá szeretnék tenni ezeket az adatokat – tetet hozzá.

A képviselőknek első ízben legkésőbb 2013. július 1-jéig kellene nyilatkozniuk állampolgárságukról az előterjesztés szerint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?