Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtönbe küldik a szivárogtató rendőrt

2013.04.17. 14:40

Egyrendbeli vesztegetés és háromrendbeli hivatali visszaélés miatt jogerősen két év hat hónap börtönre ítélt egy Komárom-Esztergom megyei rendőrt a Győri Ítélőtábla. A másodfokon eljáró bíróság ezzel helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

A rendőr 2009 nyarán megállapodott egy vállalkozóval, hogy időben értesíti őt és társát a munkaügyi felügyelőség ellenőrzéseiről. Az információkért cserébe a vállalkozó és társa a rendőr felújítás alatt álló házához ingyen adott építőanyagot. A rendőr az információk kiadásával megszegte hivatali kötelességét, a vállalkozót jogosulatlan előnyhöz juttatta.

A vállalkozót egyrendbeli vesztegetés miatt egy év hat hónap – végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte elsőfokon a bíróság. A büntetés mértékét az ítélőtábla helybenhagyta, a felfüggesztés időtartamát azonban a maximumra, öt évre emelte. A társ esetében az elsőfokon meghozott büntetést – egy év hat hónap börtönt négy évre felfüggesztve – helybenhagyta a másodfokú bíróság.