no

Életfogytiglanra ítélték a győri presszóst

2013.04.17. 18:08

Első fokon, nem jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte szerdán a Győri Törvényszék azt a helyi presszóst, aki tavaly áprilisban egy vita után sörétes vadászpuskával lelőtt két férfit.

A mai tárgyalási napról itt olvashat részletesebben>>>

A reggel kezdődött tárgyalás végén kihirdetett ítélet ismertetésekor Németh Csaba bíró elmondta: a férfi a döntés értelmében legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Az ügyész tényleges életfogytiglanit kért, mert indokolása szerint nem önvédelemből ölt a férfi. A védő ezzel szemben - jogos védelmi helyzet fennállására hivatkozva - legalább az egyik vagy mindkét emberölés esetében felmentést indítványozott. Alternatívaként azt kérte, hogy minősítsék a tettet erős felindultságból elkövetett emberölésnek.

A presszó most elítélt tulajdonosaegy évvel ezelőtt elküldte az ott szórakozó haragosát és társaságát. Ezt követően ment vissza másnap két ember felelősségre vonni a presszó tulajdonosát, aki tüzet nyitott rájuk. Életükért egy órán át küzdöttek a mentők, azonban végül mindketten életüket vesztették. A rendőrséget maga a tulajdonos értesítette, őt még aznap őrizetbe vették. A 34 éves férfi önvédelemre hivatkozott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport