Jenő
-3 °C
6 °C

Életfogytiglanra ítélték a győri presszóst

2013.04.17. 18:08

Első fokon, nem jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte szerdán a Győri Törvényszék azt a helyi presszóst, aki tavaly áprilisban egy vita után sörétes vadászpuskával lelőtt két férfit.

A mai tárgyalási napról itt olvashat részletesebben>>>

A reggel kezdődött tárgyalás végén kihirdetett ítélet ismertetésekor Németh Csaba bíró elmondta: a férfi a döntés értelmében legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Az ügyész tényleges életfogytiglanit kért, mert indokolása szerint nem önvédelemből ölt a férfi. A védő ezzel szemben - jogos védelmi helyzet fennállására hivatkozva - legalább az egyik vagy mindkét emberölés esetében felmentést indítványozott. Alternatívaként azt kérte, hogy minősítsék a tettet erős felindultságból elkövetett emberölésnek.

A presszó most elítélt tulajdonosaegy évvel ezelőtt elküldte az ott szórakozó haragosát és társaságát. Ezt követően ment vissza másnap két ember felelősségre vonni a presszó tulajdonosát, aki tüzet nyitott rájuk. Életükért egy órán át küzdöttek a mentők, azonban végül mindketten életüket vesztették. A rendőrséget maga a tulajdonos értesítette, őt még aznap őrizetbe vették. A 34 éves férfi önvédelemre hivatkozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?