Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elítélték a kalauzra támadó családot

2013.04.17. 16:52

Egy család négy tagját ítélte el nem jogerősen a Debreceni Járásbíróság, mert 2010-ben bántalmaztak egy velük szemben intézkedő vasúti ellenőrt.

A vád szerint 2010 júliusában a házaspár és három gyermekük Hajdúhadházon szállt fel a személyvonatra. Kedvezményes jegyet váltottak, de az ellenőr kérésére erre jogosító igazolványt nem tudtak felmutatni. Az ellenőr kérése ellenére nem szálltak le a vonatról, körbeállták a férfit, rángatták a ruháját, és az asszony az arcát is megütötte. A kalauz rendőrt hívott, ők pedig előállították a családot.

A bíróság a két felnőttet és a két fiatalkorú gyermeket társtettesként, csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint könnyű testi sértés miatt ítélte el, a szülőket kiskorú veszélyeztetése miatt is elmarasztalták.

Habel Györgyi bíró az elsőrendű vádlott apát egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, mivel egy korábbi büntetésének próbaideje alatt állt a cselekmény elkövetésekor. A másodrendű vádlott anyát egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, míg fiatalkorú gyermekeiknek 210, illetve 180 óra közérdekű munkát kell elvégezniük.

A Debreceni Járásbíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy elszaporodtak azok a bűncselekmények, amelyeknek elszenvedői közfeladatot ellátó személyek.