Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Feljelentés az új Fradi-stadion miatt

MTI/Index
2013.04.17. 12:56

A Demokratikus Koalíció (DK) egyik politikusa feljelentést tesz egy a Ferencváros új stadionjához készült tanulmány miatt.

Varju László, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján közölte: azért tesz feljelentést, mert a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 24 millió forintot fizetett ki egy 49 oldalas tanulmányért, amely lényegében az internetről letölthető információkat tartalmaz.

Azt mondta, a szakvéleményben új információ vagy saját következtetés alig szerepel, az anyagot jórészt az UEFA, a FIFA és az MLSZ, illetve hírportálok oldalairól, valamint korábbi tanulmányokból és felmérésekből emelték át, kissé átírva.

Varju László példaként említette, hogy az anyag 15 oldalon keresztül mutatja be Magyarország földrajzi helyzetét, olyan közismert tényeket leírva, minthogy Magyarországnak 10 millió lakosa van és kontinentális az éghajlata. Szerinte az ügy a hűtlen kezelés alapos gyanúját kelti.

Az átlátszó.hu hétfőn írt arról, hogy a magyar kormány nettó 24 milliót fizetett egy olyan tanulmányért, amelynek túlnyomó része az internetről innen-onnan összemásolt vagy lefordított adatokból, információkból áll. A lap megszerezte a tanulmányt és részéletesen ismerteti azt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!