Árpád
-2 °C
3 °C

Halálra éheztettek egy másfél éves gyermeket

2013.04.17. 20:35

Meghalt egy másfél éves gyerek a Fejér megyei Agárdon, mert szülei hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni, hangzott el szerda este az M1 Híradójában. A Tények úgy értesült, hogy a szülők úgy gondolták: elég, ha fénnyel táplálják.

A vasárnap kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a gyermek életét. A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

A kisfiú otthonszüléssel jött a világra, születését be sem akarták jelenteni, anyakönyvet is csak az önkormányzat határozott fellépése után váltottak ki.

Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Fél évesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A rendőrség büntetőeljárást indított a szülők ellen, akik szabadlábon védekezhetnek.

2008-ban egy 41 éves óbudai férfi kényszerítette fényevésre a családját, felesége meghalt, a férfi és kétéves kislányuk életben maradt. A férfi, aki ma is kényszergyógykezelés alatt áll, akkor azzal védekezett, hogy nem fényevés, hanem egy háromhetes tisztítókúra-böjt áldozata lett a felesége.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?