Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Medián: Bajnai kormánya jobb Orbánénál

2013.04.17. 17:41

Továbbra is a Fideszt támogatja a legtöbb szavazó, és a kormány megítélése mérsékelten javult az utóbbi hónapokban, de többen vannak azok, akik szerint a Bajnai-kormány jobb teljesítményt nyújtott, mint a mostani, derül ki a Medián márciusban végzett kutatásából.

A teljes felmérés itt olvasható>>>

Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője a Medián adatai szerint a második legnépszerűbb politikus a köztársasági elnök mögött. A véleménykutató közleménye szerint a volt miniszterelnök kormánya három év távlatából nézve népszerűbb, mint Orbán Viktoré.

Az Orbán-kormány megítélése tavaly júniusban érte el mélypontját, amikor a 100 fokú skálán 28 pontra értékelték tevékenységét. Azóta enyhén javult, márciusban 34 pontot ért el, ami csaknem azonos a Bajnai-kormány utolsó hónapjában mért 36 pontos értékkel.

Idén márciusban a Medián által megkérdezettek 35 százaléka gondolta úgy, hogy Orbán Viktor kormánya rosszabbul teljesít, mint Bajnai Gordoné, 32 százalékuk szerint ugyanolyan és 29 százalékuk szerint nyújt jobb teljesítményt.

A Fidesz támogatóinak körében jelentős többsége van annak az álláspontnak, hogy Orbán Viktor kormánya teljesít jobban (83 százalék), míg az összes többi csoportban, beleértve a Jobbik szavazóit is, az a vélemény az uralkodó, hogy a Bajnai-kormány volt a jobb.

A pártot választani nem tudó népesség körében az arány 33:13 a Bajnai-kormánya javára. A szavazók mintegy nyolcadát, egymilliót tesz ki azok száma, akik készülnek a voksolásra, de nincs pártpreferenciájuk. Körükben is Bajnai Gordon vezet, 34:25 arányban.