Megrepedt egy út Káptalanfüreden

2013.04.17. 09:07

Az elmúlt napok esőzései miatt több helyen is megcsúszott a föld Balatonalmádi káptalanfüredi városrészében. Az egyik út több méter hosszan megrepedt, írja a veol.hu.

A lap egyik olvasója jelentette, hogy a Panoráma sétány egy 10 méteres szakaszon hosszában megrepedt, ami a környező nyaralókat, és a közelben húzódó 71-es utat is veszélyeztetheti. Az olvasó megjegyezte, hogy a sétány melletti házak csatornázását épp azért nem tudták elvégezni, mert az nem lett volna biztonságos az esőzések miatt leomlott támfal hiánya miatt.

Zana András, a helyi önkormányzat településfejlesztési osztályának vezetője a veol.hu-nak elmondta, az önkormányzat saját ellenőrei is észlelték az egyébként két helyen is előforduló problémát. Zana szerint a sétány egy szakaszon annyira rossz állapotba került, hogy le is kellett zárni, illetve a forgalmat korlátozni. A településfejlesztési osztály vezetője arról is tájékoztatta a lapot, hogy a földcsúszással kapcsolatban már felkeresték a közútkezelőt is, illetve hogy a probléma megoldása akár 80 millió forintba is kerülhet, amire jelenleg nincs pénze az önkormányzatnak, ezért pályázati lehetőségeket keresnek.