Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Megrepedt egy út Káptalanfüreden

2013.04.17. 09:07

Az elmúlt napok esőzései miatt több helyen is megcsúszott a föld Balatonalmádi káptalanfüredi városrészében. Az egyik út több méter hosszan megrepedt, írja a veol.hu.

A lap egyik olvasója jelentette, hogy a Panoráma sétány egy 10 méteres szakaszon hosszában megrepedt, ami a környező nyaralókat, és a közelben húzódó 71-es utat is veszélyeztetheti. Az olvasó megjegyezte, hogy a sétány melletti házak csatornázását épp azért nem tudták elvégezni, mert az nem lett volna biztonságos az esőzések miatt leomlott támfal hiánya miatt.

Zana András, a helyi önkormányzat településfejlesztési osztályának vezetője a veol.hu-nak elmondta, az önkormányzat saját ellenőrei is észlelték az egyébként két helyen is előforduló problémát. Zana szerint a sétány egy szakaszon annyira rossz állapotba került, hogy le is kellett zárni, illetve a forgalmat korlátozni. A településfejlesztési osztály vezetője arról is tájékoztatta a lapot, hogy a földcsúszással kapcsolatban már felkeresték a közútkezelőt is, illetve hogy a probléma megoldása akár 80 millió forintba is kerülhet, amire jelenleg nincs pénze az önkormányzatnak, ezért pályázati lehetőségeket keresnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?