Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Vidéki kalandra küldik a városi fiatalokat

2013.04.17. 14:24

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) támogatja, hogy a városi fiatalok jobban megismerjék a vidéki életet, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agyra) Vidék Kaland Programját. A közlemény szerint a programra április 19-éig, péntekig még jelentkezhetnek a 18-35 év közötti városi fiatalok. Az Agyra április 24-től május 7-ig személyes meghallgatásokon választja ki azt a mintegy 40 fiatalt, akik egy hetet tölthetnek munkával egy fiatal termelő gazdaságában.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával ebben az évben már nemcsak Magyarországon, hanem Romániában és Szlovákiában is ismerkedhetnek a városi fiatalok a mezőgazdasággal. A tárca 6 millió forinttal támogatja a kezdeményezést.

Az Agyra 2011-ben az Európai Bizottság támogatásával indította el a Vidék Kaland Programot. 2012-ben a program megnyerte az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának (DG AGRI) versenyét, amelyet a Közös Agárpolitikához (KAP) kapcsolódó kommunikációs programoknak hirdettek meg a KAP 50. évfordulójára, állt a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?