Erzsébet
1 °C
4 °C

MSZP-s jelölt lépett vissza fenyegetés miatt

2013.04.19. 13:32
Megfenyegették az MSZP barcsi jelöltjét, aki emiatt végül nem indul a vasárnapi időközi választáson. A korábbi fideszes képviselő a járási hivatal vezetője lesz, ezért kellett kiírni az időközi választást. A szavazatokért a Fidesz-KDNP és a Jobbik jelöltje küzd.

A fideszes képviselő lemondása miatt időközi önkormányzati választás lesz vasárnap a Somogy megyei Barcs egyik választókerületében. A Fidesz-KDNP közös jelöltje Kertainé Horváth Edit, a Jobbik jelölésében Ander Balázs indul a szavazatokért. Az MSZP jelöltje váratlanul, fenyegetés miatt visszalépett.

A választást azért kellett kiírni a 8-as választókerületben, mert a korábbi képviselő, Racsek József (Fidesz) a helyi járási hivatal vezetője lett. Új munkahelye pedig összeférhetetlen korábbi mandátumával. A választókörzetben vasárnap 1051 szavazatra jogosult adhatja le voksát.

Az MSZP jelöltjét megfenyegették, ezért lépett vissza a jelöltségtől – mondta el Francz Rezső, a barcsi MSZP vezetője. Nem tudják, ki lehetett a névtelen telefonáló. Francz hozzátette, hogy tapasztalt politikusként (nyolc évig volt országgyűlési képviselő), több hasonló fenyegetéssel is találkozott már.

A visszalépett jelölt, Endrődi László több, mint harminc évig volt a posta helyi dolgozója volt, végigjárta a különböző szolgálati beosztásokat. Jelöltként a „kis embereket kívánta képviselni, mint kisember, ezzel is bátorítva őket, hogy gondjaikkal,  javaslatokkal bátran és bizalommal forduljanak hozzá”. Endrődi úgy döntött, hogy a fenyegetés ellenére nem fordul a rendőrséghez.

A versenyben maradt jelöltek bemutatkozó videója szerint mindketten pedagógusok, a legnagyobb problémának a munkanélküliséget és a fiatalok elvándorálását tartják. Ander Balázs, a Jobbik jelöltje szerint a pályázati pénzeket is rosszul használta fel a város: „ugyan lett szép díszburkolatunk, de munkahely egy szál sem”. Az országos politikához hasonlóan a jobbikos jelölt inkább a fiatalokhoz, Kertainé Horváth Edit, a Fidesz-KDNP jelöltje pedig az idősebb korosztályhoz szólt.

A Fidesz 2002-ben szoros küzdelemben maradt alul az MSZP jelöltjével szemben. 2006-óta viszont folyamatosan fideszes képviselő nyert a körzetben, először 55 százalékos, 2010-ben már 66 százalékos többséggel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?