Judit
2 °C
7 °C

Fradistákkal menne Kubatov Csányinak?

2013.04.20. 18:34 Módosítva: 2013-04-20 18:43:00

Kikérdezte a rendőrség a napokban Kubatov Gábort, az FTC elnökét, a Fidesz pártigazgatóját, országgyűlési képviselőjét, valamint Baranyai Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori munkatársát, a Fradi Security Kft. biztonsági cég ügyvezetőjét és közvetett társtulajdonosát, van-e tudomásuk arról, hogy keményvonalas fradista szurkolók tüntetésre készülnek Csányi Sándor bankár, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökének otthona előtt - értesült a HVG.

A hetilap úgy tudja, a telefonos kérdésre az volt a válasz, hogy nincs, ám a lap információi szerint a tüntetés lehetősége felmerült Kubatov és a szurkolói csoportok vezetői között nemrég lezajlott egyeztetésen. A háborús ok a zöld-fehérekre – az Újpest elleni márciusi mérkőzésen tapasztalt szurkolói magatartás miatt – kirótt 3,5 millió forintos MLSZ-bírság volt. A háttérben azonban személyi harc, adott esetben a Csányival szembeni bizalmatlanság állhat – írja a lap.

Homályos részletek

Szurkolói körökben az terjedt el, hogy a tüntetés ötletét Kubatov vetette föl. A pártigazgató környezetében ezt kifejezetten cáfolták a HVG kérdésére.

Ott úgy emlékeznek, hogy a demonstráció lehetőségét szurkolói vezetők hozták szóba, de ők sem Csányi magánlakása, hanem az általa vezetett OTP Bank központja, esetleg forgalmas bankfiókok vagy az MLSZ-székház elé vonultak volna, ám éppen Kubatov volt az, aki lebeszélte erről a hangadókat.

Nem került le a napirendről a terv, csakhogy a szurkolók is megosztottak az ügyben. Az FTC-vezérkarban akadnak, akik úgy érzik, egyes szurkolói körök Kubatov és az MLSZ-elnök közötti zavarkeltésre törekednek, hogy átvehessék a labdarúgáson kívüli nyilvánosságban a Fidesz-székházat elfoglaló tüntetés kapcsán ismertté vált Fradi Security irányítását.

Az FTC irányítása – a szerinte aránytalan és részrehajló bírságolási gyakorlaton túl – azért is elégedetlen az MLSZ-szel, mert a szövetség állítólag többet tárgyal fontos kérdésekben a szurkolói kulbbal, mint a csapatok képviselőivel.

Egyeztetnek

A HVG szerint ezt jelezték is az MLSZ-nek, de eddig nem történt változás. Kubatov környezetében úgy árnyalták a képet, hogy az MLSZ-elnök alighanem „egyéb sokirányú tevékenysége miatt” csak elnagyolt képet kap a szövetségről, ráadásul a labdarúgásba, sportszervezésbe bele kellett tanulnia. Jobbnak tartják például az együttműködést még azzal a Vági Márton főtitkárral is, aki az előző kormány idején a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget vezette.

A két főszereplő, Kubatov és Csányi mindenesetre találkozott a napokban utóbbi Nádor utcai irodájában, és az egyik fő téma – a HVG értesülései szerint – éppen a lelátókon tapasztalható extremitások kezelése volt. Az ügy még több részletéről itt olvashat tovább.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?