Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harmincfős akciócsoporttal üldözik a kiskunhalasi támadót

2013.04.20. 12:13 Módosítva: 2013-04-20 13:01:46

Szombat kora hajnalban egy fiatal, húsz év körüli férfi megtámadott egy 34 éves nőt Kiskunhalason - írja a rendőrség honlapja. A Széchenyi utcában egyedül haladó nő nyakához a támadó kést szorított, és arra akarta kényszeríteni, hogy vetkőzzön le. A megtámadott azonban ellenállt, és "kórházi ellátást igénylő" sérülések nélkül sikerült is elmenekülnie.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság már azonosította a támadót, és elfogására egy igen jelentős, harminc fős bűnügyi nyomozócsoportot hozott létre. Ebben a megyei, a városi közrendvédelmi rendőri egységek mellett a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Készenléti Rendőrség is képviselteti magát. Az egyszem támadó elfogására mozgósított erő nagyságát az is magyarázhatja, hogy a rendőrség az utóbbi időben kiemelt ügyként kezeli a nők elleni támadásokat. Április elején Páva Zsolt pécsi polgármester lányának bántalmazását követően például még a TEK is beszállt a gyanúsított után indított hajszába.

A rendőrség az ismert segélyhívószámok mellett külön elérhetőséget adott meg, a 20/560-7470 számon jelentkezhet az, aki érdemi információval rendelkezik a bűncselekmény körülményeiről, vagy az elkövetőről.