Harmincfős akciócsoporttal üldözik a kiskunhalasi támadót

2013.04.20. 12:13 Módosítva: 2013.04.20. 13:01

Szombat kora hajnalban egy fiatal, húsz év körüli férfi megtámadott egy 34 éves nőt Kiskunhalason - írja a rendőrség honlapja. A Széchenyi utcában egyedül haladó nő nyakához a támadó kést szorított, és arra akarta kényszeríteni, hogy vetkőzzön le. A megtámadott azonban ellenállt, és "kórházi ellátást igénylő" sérülések nélkül sikerült is elmenekülnie.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság már azonosította a támadót, és elfogására egy igen jelentős, harminc fős bűnügyi nyomozócsoportot hozott létre. Ebben a megyei, a városi közrendvédelmi rendőri egységek mellett a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Készenléti Rendőrség is képviselteti magát. Az egyszem támadó elfogására mozgósított erő nagyságát az is magyarázhatja, hogy a rendőrség az utóbbi időben kiemelt ügyként kezeli a nők elleni támadásokat. Április elején Páva Zsolt pécsi polgármester lányának bántalmazását követően például még a TEK is beszállt a gyanúsított után indított hajszába.

A rendőrség az ismert segélyhívószámok mellett külön elérhetőséget adott meg, a 20/560-7470 számon jelentkezhet az, aki érdemi információval rendelkezik a bűncselekmény körülményeiről, vagy az elkövetőről.