Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat hónapig rejtegette a holttestet

2013.04.20. 12:29

Az ORFK kiemelt életellenes ügyeket felderítő osztálya összehangolt rendőri akcióban fogott el szerdán egy 23 éves szentbalázsi férfit, Cs. Lajost, közölte szombaton az ORFK kommunikációs szolgálata. A rendőrség szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly október 28-án egy vita után műanyag zsineggel megfojtotta a 45 éves élettársát a közös házukban, majd a holttestet az udvaron található emésztőgödörbe rejtette.

A férfi kihallgatásakor beismerte a gyilkosságot. Az áldozat holttestét a nyomozók szerdán megtalálták. Cs. Lajost a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Petőfi Attila, a kiemelt életellenes ügyekkel foglalkozó főosztály vezetője szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Cs. Lajos bejelentést tett a rendőrségen élettársa eltűnése miatt. A nőről a környezete azt mondta a rendőröknek, hogy pszichés beteg volt, több öngyilkossági kísérlete volt, de ezek csak figyelemfelhívó akciók voltak. A nőt a rendőrség kutyákkal is kereste, de semmi nem utalt arra, hogy F. Erika még életben lenne. A rendőröknek több ellentmondás is feltűnt, például az, hogy a nő korábban is elment otthonról egy-egy veszekedés után, de akkor nem kerestette őt Cs. Lajos, akit Petőfi Attila agresszív, féltékeny típusú embernek írt le.

Sztancsik László nyomozó a sajtótájékoztatón elmondta: mivel a nő bankkártyájáról az eltűnése után is megpróbáltak pénzt felvenni, a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a nő gyilkosság áldozata lett, és Cs. Lajos összefüggésbe hozható az esettel.