Hat hónapig rejtegette a holttestet

2013.04.20. 12:29
Hat hónapig rejtegette a holttestet

Az ORFK kiemelt életellenes ügyeket felderítő osztálya összehangolt rendőri akcióban fogott el szerdán egy 23 éves szentbalázsi férfit, Cs. Lajost, közölte szombaton az ORFK kommunikációs szolgálata. A rendőrség szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly október 28-án egy vita után műanyag zsineggel megfojtotta a 45 éves élettársát a közös házukban, majd a holttestet az udvaron található emésztőgödörbe rejtette.

A férfi kihallgatásakor beismerte a gyilkosságot. Az áldozat holttestét a nyomozók szerdán megtalálták. Cs. Lajost a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Petőfi Attila, a kiemelt életellenes ügyekkel foglalkozó főosztály vezetője szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Cs. Lajos bejelentést tett a rendőrségen élettársa eltűnése miatt. A nőről a környezete azt mondta a rendőröknek, hogy pszichés beteg volt, több öngyilkossági kísérlete volt, de ezek csak figyelemfelhívó akciók voltak. A nőt a rendőrség kutyákkal is kereste, de semmi nem utalt arra, hogy F. Erika még életben lenne. A rendőröknek több ellentmondás is feltűnt, például az, hogy a nő korábban is elment otthonról egy-egy veszekedés után, de akkor nem kerestette őt Cs. Lajos, akit Petőfi Attila agresszív, féltékeny típusú embernek írt le.

Sztancsik László nyomozó a sajtótájékoztatón elmondta: mivel a nő bankkártyájáról az eltűnése után is megpróbáltak pénzt felvenni, a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a nő gyilkosság áldozata lett, és Cs. Lajos összefüggésbe hozható az esettel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport