Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Saját kötését gyújtotta meg a kisvárdai beteg

2013.04.20. 10:45 Módosítva: 2013-04-20 11:07:13

Tűz ütött ki szombat hajnalban a kisvárdai kórházban, egy beteg égési sérüléseket szenvedett, közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). A tűz a kórház 4. emeletén, a traumatológiai osztályon keletkezett. Egy kórterem kiégett. Egy férfi beteg a combján és a karjain másod-, illetve harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

A betegeket áthelyezték, a betegellátás biztonságos a GYEMSZI szerint. A helyszínen a rendőrség és a tűzoltóság vizsgálódott.

Takács Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtófelelőse elmondta: hajnali három óra tizenöt perckor kapták a bejelentést a tűzesetről, magas riasztási fokozatot rendeltek el, nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Egy ágy gyulladt ki. A kórteremben három beteg feküdt. A sérült egy 70 év körüli bácsi, a másik két betegnek nem esett baja.

Mire a tűzoltók kiértek, az ott dolgozók már eloltották a tüzet egy poroltóval. A tűzoltók már csak a falakat hűtötték, szellőztettek. Az emeletet, a környező kórtermeket kiürítették, összesen ötvenkét beteget vittek át más kórtermekbe. A tűz okát tűzvizsgáló fogja megállapítani, mondta Takács Judit.

A megyei rendőrség szombat délután adott ki az esetről közleményt, amelyből kiderült: a tüzet az okozta, hogy egy, a szobában tartózkodó 60 éves férfi begyújtotta a lábán lévő kötést. A tűz átterjedt az ágyneműre. Az eset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja. A 60 éves B. Gyulát, aki tuzséri lakos, a kisvárdai rendőrkapitányság életveszélyt okozó testi sértés vétségével gyanúsítja, ki is hallgatták már.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!