Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját kötését gyújtotta meg a kisvárdai beteg

2013.04.20. 10:45 Módosítva: 2013-04-20 11:07:13

Tűz ütött ki szombat hajnalban a kisvárdai kórházban, egy beteg égési sérüléseket szenvedett, közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). A tűz a kórház 4. emeletén, a traumatológiai osztályon keletkezett. Egy kórterem kiégett. Egy férfi beteg a combján és a karjain másod-, illetve harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

A betegeket áthelyezték, a betegellátás biztonságos a GYEMSZI szerint. A helyszínen a rendőrség és a tűzoltóság vizsgálódott.

Takács Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtófelelőse elmondta: hajnali három óra tizenöt perckor kapták a bejelentést a tűzesetről, magas riasztási fokozatot rendeltek el, nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Egy ágy gyulladt ki. A kórteremben három beteg feküdt. A sérült egy 70 év körüli bácsi, a másik két betegnek nem esett baja.

Mire a tűzoltók kiértek, az ott dolgozók már eloltották a tüzet egy poroltóval. A tűzoltók már csak a falakat hűtötték, szellőztettek. Az emeletet, a környező kórtermeket kiürítették, összesen ötvenkét beteget vittek át más kórtermekbe. A tűz okát tűzvizsgáló fogja megállapítani, mondta Takács Judit.

A megyei rendőrség szombat délután adott ki az esetről közleményt, amelyből kiderült: a tüzet az okozta, hogy egy, a szobában tartózkodó 60 éves férfi begyújtotta a lábán lévő kötést. A tűz átterjedt az ágyneműre. Az eset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja. A 60 éves B. Gyulát, aki tuzséri lakos, a kisvárdai rendőrkapitányság életveszélyt okozó testi sértés vétségével gyanúsítja, ki is hallgatták már.