Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tarolt a Fidesz az időközi választásokon

2013.04.21. 19:00
Öt helyen rendeztek időközi választásokat. Ahol a Fidesz elindult, ott nyert is. Barcson még jelöltet sem állítottak a szocialisták.

Barcs (Somogy megye), 8-as választókörzet: Kertainé Horváth Edit

A Fidesz és a Jobbik állított csak jelöltet, az MSZP-s jelölt ugyanis azt állítja, hogy megfenyegették, ezért visszalépett. A barcsi választásról bővebben itt olvashat>>>

A 21,3 százalékos részvétel mellett megtartott választáson a fideszes Kertainé Horváth Edit nyert 168 szavazattal, a Jobbik jelöltje, Ander Balázs 76 szavazatot kapott.

2006-ban és 2010-ben ugyan a Fidesz nyert, de nem lehet azt mondani, hogy eredendően jobbos lenne a város 8-as választókörzete: 2002-ben ugyanis az MSZP győzött. 2010-ben a fideszes jelölt 66 százalékkal győzött, a Civil Összefogás Barcsért valójában szocialista jelöltje 22 százalékot kapott, a Jobbik 10-et. (A Jobbik akkor egy másik jelöltet indított.)

Szendrő (Borsod-Abaúj-Zemplén megye): Tomorszki István

A független Szaniszló János egyetlen jelöltként nyert 2010-ben. Most öten is indulnak a polgármesteri posztért. Tomorszki Istvánt a Fidesz, Veres Zoltánt az MSZP indítja, a másik három jelölt - Buku László, Lakatos Gusztáv és Szkiba Jánosné - független.

A győzelmet a fideszes jelölt szerezte meg 866 szavazattal, az MSZP-s jelölt 406 szavazatot kapott.

Arló (Borsod-Abaúj-Zemplén megye): Vámos Istvánné

Fűkő Ferenc és Vámos Istvánné, mindketten függetlenek, indultak a polgármesteri posztért. A választást 594 szavazattal Vámos Istvánné nyerte, ellenfele 169 szavazatot kapott.

Egyházasdengeleg (Nógrád megye): Berkes Balázs

A választáson egyedüli jelöltként a jelenlegi alpolgármester, Berkes Balázs (független) indult. nem fogják elhinni: a választást meg is nyerte. A 421 választásra jogosult lakosból 132-en mentek el szavazni. A törvény szerint egyébként egy szavazat is elég lett volna ahhoz, hogy polgármester legyen.

Dövény (Borsod-Abaúj-Zemplén megye): Szentgyörgyi Veronika

Az egyetlen település, ahol most vasárnap nem azért kellett választást rendezni, mert a 2010-es nyertest járási hivatalvezetővé nevezték ki. Dövényben januárban meghalt az eddigi polgármester. Most hárman indultak, mindhárman függetlenek. Szentgyörgyi Veronika nyert 148 szavazattal. A második Lőkös Zoltán és a harmadik Kiss István még úgy se közelítették volna meg a győztes, ha szavazataikat (26, 14) összeadjuk.