Agyonverték a tinik a hajléktalant

2013.04.22. 17:36 Módosítva: 2013.04.22. 17:36

2012 augusztus 25-én 16 óra körül két fiatal kerékpározás közben egy holttestet talált Pilisszentiván erdős területén, az ügyben megtörtént a vádemelés - írja a police.hu. A rendőrorvos megállapította, hogy a 61 éves áldozat halálát bántalmazás okozta. A Pest Megyei Rendőr- főkapitányság halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást.

A nyomozók a bűncselekmény ismertté válását követő napokban elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki egy 17 éves pilisvörösvári fiatalkorút, valamint a fiatal 17, 19 és 20 éves pilisszentiváni társait.

A gyanúsítottak elmondták, hogy hajnalban hazafelé tartottak a pilisszentiváni erdőből, amikor odamentek a hajléktalanhoz, akivel korábban már volt nézeteltérésük. Ismét összeszólalkoztak, majd faágakkal és elemlámpával ütni kezdték a férfit, végül magára hagyták. Másnap arra kerékpároztak és akkor látták, hogy a sértett meghalt. Ekkor tettek bejelentést a rendőrségre arról, hogy az erdős részen egy holttestet találtak.

A bejelentés után rövid időn belül kiderült, hogy a bűncselekményt maguk a bejelentők követték el, akik kihallgatásuk során beismerték tettüket.

A Pest Megyei Rendőr- főkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást befejezte, a gyanúsítottak ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt a nyomozóhatóság vádemelési javaslattal él az ügyészség felé.