Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hetekig nem működött a közlekedési hatóság informatikai rendszere

2013.04.22. 18:15

Az elmúlt három hétben nem működött a Nemzeti Közlekedési Hatóság informatikai rendszere, így KRESZ-vizsgákra és utánképzésekre egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen lehetett bejelentkezni. A hivatal azt ígéri: keddre helyreáll a rendszer.

"Miért nem működik harmadik hete a büntetés befizetési rendszer. Ittas vezetésért elvették jogsimat, már régen vezethetnék, mert a büntetési idő is lejárt, azonban az utánaképzésen 3 hete nem tudok részt venni, mert a rendszer, ami kezeli a befizetést, lefagyott. 3 hete!!!" - írta egy olvasónk.

Korábban a Totalcar írt arról, hogy autósiskolák panaszkodtak, miután április eleje óta akadozott, majd teljesen leállt a gépjárművezető-képzést és vizsgáztatást kezelő számítógépes rendszer.

A hatóságnál nem tudták rögzíteni a befizetéseket, az elméleti vizsgára jelentkezők adatait nem fogadták a gépek. A hivatal végül átmeneti megoldást választott. A tanfolyamra jelentkezők adatait és a tanulócsoportok listáját papíron vezették, akárcsak húsz éve. Ez jelentősen lelassította az ügyintézést.

Átmenetileg meghibásodás volt az NKH informatikai rendszerében, de április 23-án, kedd reggeltől már működik az utánképzéssel kapcsolatos ügyviteli rendszer, közölte az Index kérdésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság Kommunikációs és PR Osztálya. Az okozott kellemetlenségért a Hatóság mindenkitől elnézést kért.