Hetekig nem működött a közlekedési hatóság informatikai rendszere

2013.04.22. 18:15

Az elmúlt három hétben nem működött a Nemzeti Közlekedési Hatóság informatikai rendszere, így KRESZ-vizsgákra és utánképzésekre egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen lehetett bejelentkezni. A hivatal azt ígéri: keddre helyreáll a rendszer.

"Miért nem működik harmadik hete a büntetés befizetési rendszer. Ittas vezetésért elvették jogsimat, már régen vezethetnék, mert a büntetési idő is lejárt, azonban az utánaképzésen 3 hete nem tudok részt venni, mert a rendszer, ami kezeli a befizetést, lefagyott. 3 hete!!!" - írta egy olvasónk.

Korábban a Totalcar írt arról, hogy autósiskolák panaszkodtak, miután április eleje óta akadozott, majd teljesen leállt a gépjárművezető-képzést és vizsgáztatást kezelő számítógépes rendszer.

A hatóságnál nem tudták rögzíteni a befizetéseket, az elméleti vizsgára jelentkezők adatait nem fogadták a gépek. A hivatal végül átmeneti megoldást választott. A tanfolyamra jelentkezők adatait és a tanulócsoportok listáját papíron vezették, akárcsak húsz éve. Ez jelentősen lelassította az ügyintézést.

Átmenetileg meghibásodás volt az NKH informatikai rendszerében, de április 23-án, kedd reggeltől már működik az utánképzéssel kapcsolatos ügyviteli rendszer, közölte az Index kérdésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság Kommunikációs és PR Osztálya. Az okozott kellemetlenségért a Hatóság mindenkitől elnézést kért.