Vizsgálják az agárdi szülők beszámíthatóságát

2013.04.22. 09:04

Szakértők elemzik a lefoglalt bizonytékokat abban a családi házban, ahol múlt héten meghalt egy kórosan alultáplált, másfél éves kisfiú – írja a Blikk.

A lap értesülései szerint a nyomozók a házban talált számítógépeken tárolt adatok elemzésével arra keresnek választ, kikkel tartották a kapcsolatot a gyermek szándékos éheztetésével gyanúsított szülők, milyen oldalakat nézegettek a neten. Szintén vizsgálják, hogy tartottak-e kapcsolatot olyan személlyel, aki útmutatást adhatott volna nekik a gyermek éheztetésével kapcsolatban.

A Blikknek nyilatkozó rendészeti forrás szerint a szülők beszámíthatóságát is vizsgálják annak fényében, hogy a „nyilvánvaló intő jelek” ellenére miért hagyták meghalni fiukat, F. Benjámint.

Zárkózott család

Mint korábban megírtuk, az agárdi erődszerű házban lakó család rendkívül zárkózott életet élt. A szomszédok nemigen látták őket kijönni a házból, a bevásárlást nem a környéken intézték, de még  a postást és a díjbeszedőt sem engedték be a házba. Egyedül a védőnőnek sikerült bejutnia a zártláncú kamerarendszerrel őrzött házba, de neki is csak egyszer: a család ezután azt állította, hogy egy budapesti gyermekorvos  gondoskodik Benjámin ellátásáról.

A szülőkkel kapcsolatban a zárkozottságukon és rejtélyes meggazdagodásukon kívül más aggályok is felmerültek: egyesek azt gyanítják, hogy fényevők voltak, és tudatosan hagyták éhenhalni kisgyermeküket. A település polgármestere, Tóth István inkább arra gyanakszik, hogy valamilyen rosszul kezelt személyiségzavar állhat a család trágédiájának hátterében.