Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vizsgálják az agárdi szülők beszámíthatóságát

2013.04.22. 09:04

Szakértők elemzik a lefoglalt bizonytékokat abban a családi házban, ahol múlt héten meghalt egy kórosan alultáplált, másfél éves kisfiú – írja a Blikk.

A lap értesülései szerint a nyomozók a házban talált számítógépeken tárolt adatok elemzésével arra keresnek választ, kikkel tartották a kapcsolatot a gyermek szándékos éheztetésével gyanúsított szülők, milyen oldalakat nézegettek a neten. Szintén vizsgálják, hogy tartottak-e kapcsolatot olyan személlyel, aki útmutatást adhatott volna nekik a gyermek éheztetésével kapcsolatban.

A Blikknek nyilatkozó rendészeti forrás szerint a szülők beszámíthatóságát is vizsgálják annak fényében, hogy a „nyilvánvaló intő jelek” ellenére miért hagyták meghalni fiukat, F. Benjámint.

Zárkózott család

Mint korábban megírtuk, az agárdi erődszerű házban lakó család rendkívül zárkózott életet élt. A szomszédok nemigen látták őket kijönni a házból, a bevásárlást nem a környéken intézték, de még  a postást és a díjbeszedőt sem engedték be a házba. Egyedül a védőnőnek sikerült bejutnia a zártláncú kamerarendszerrel őrzött házba, de neki is csak egyszer: a család ezután azt állította, hogy egy budapesti gyermekorvos  gondoskodik Benjámin ellátásáról.

A szülőkkel kapcsolatban a zárkozottságukon és rejtélyes meggazdagodásukon kívül más aggályok is felmerültek: egyesek azt gyanítják, hogy fényevők voltak, és tudatosan hagyták éhenhalni kisgyermeküket. A település polgármestere, Tóth István inkább arra gyanakszik, hogy valamilyen rosszul kezelt személyiségzavar állhat a család trágédiájának hátterében.