Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

A visszautasítás miatt ölte meg gyilkosa a szigetszentmiklósi lányt

2013.04.23. 14:26

Szexuális kapcsolatot akart létesíteni későbbi gyilkosa azzal a 16 éves szigetszentmiklósi lánnyal, akit a halásztelki Duna-partra csalt. Miután a lány elutasította közeledését, a férfi dühében megölte, tájékoztatott a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a gyanúsított vallomása alapján.

A 31 éves T. Zoltán ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, ez nagy valószínűséggel kiegészül egy újabb minősítéssel, az aljas indokkal, mivel a férfi beismerte, hogy szexuális közeledésének visszautasítása volt a gyilkossága indoka. Ezért a bűncselekményért 10-től 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A Budakörnyéki Járásbíróság április 12-én helyezte előzetes letartóztatásba a büntetett előéletű férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölte a 16 éves szigetszentmiklósi hallássérült lányt két nappal korábban Halásztelken.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy közösségi portálon nézte ki magának a fiatalt, és a bűncselekmény estéjén találkozóra hívta. A halásztelki Duna-partra érve brutálisan bántalmazta és megfojtotta a lányt. A lányt napokig eltűntként keresték ismerősei egy közösségi portálon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!