Árpád
-2 °C
4 °C

Jogszerűtlen volt a motoros vonulás tiltása

2013.04.24. 22:48

Jogszerűtlen volt a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesülete április 21-ére tervezett, módosított elnevezésű felvonulásának rendőrségi megtiltása a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdai döntése szerint.

A bíróság végzése szerint feltétlen jogállami elvárás, hogy a gyülekezési jog, mint alapvető szabadságjog gyakorlására vonatkozó határozatot a hatóság hatáskörével nem visszaélve, a jogszabályi rendelkezéseken kívüli, egyéb szempontokat nem mérlegelve, a szakszerűség követelményének feltétlen szem előtt tartásával hozza meg.

Korábban az egyesület "Adj gázt!" elnevezéssel akart felvonulni 21-én a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével egy időben. Orbán Viktor kormányfő azonban április 8-án arra utasította a belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan politikai természetű rendezvényt tartani, amely sértheti a felvonulók emberi méltóságát.

Ezután a motorosok az újabb felvonulást némileg módosított helyen és időben akarták megtartani, ezt a rendőrség nem engedte.

Az újabb felvonulás az egyesület saját meghatározása szerint "békés tavaszi évadnyitó rendezvény" lett volna. A rendőrség a motoros felvonulás megtartását  tudomásul vette, majd Orbán megint
utasította a belügyminisztert, hogy ne engedélyezze a Nemzeti Érzelmű Motorosok 21-re tervezett felvonulását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?