Lezárták az M5-ös autópályát Szegednél

2013.04.24. 09:14

Lezárták az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalát a Szeged−Észak kijárat közelében, mert egy autó tartályából veszélyes anyag, hidrogén-peroxid szivárog az úttestre. Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a katasztrófavédelem munkatársai a mentesítést megkezdték, annak befejezéséig a rendőrség a forgalmat Balástyánál letereli az autópályáról a régi 5-ös útra. A százados hozzátette: a sztrádára a Szeged-Észak felhajtónál térhetnek vissza az autósok.

A magyar rendszámú teherautó sofőrje a csongrádi megyeszékhely közelében vette észre, hogy szivárog a hidrogén-peroxid az ezer literes tartályból, ezért értesítette a hatóságokat. A hidrogén-peroxid egyébként kék színű, robbanásszerű bomlásra hajlamos, maró hatású folyadék.

Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a hidrogén-peroxidot tartalmazó tartály eddig ismeretlen okból meghasadt, a veszélyes anyag fele kifolyt. Az anyagot a katasztrófavédelem munkatársai homokkal és speciális anyagokkal felitatták, így sem az embereket, sem a környezetet nem veszélyezteti. A tartályban maradt hidrogén-peroxidot hamarosan átfejtik egy másik járműbe.