Judit
3 °C
7 °C

Ráfázott a rendőrök vesztegetésére

2013.04.24. 17:27

Jogerősen egy év nyolc hónap, végrehajtásában három esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Törvényszék azt a román sofőrt, aki megpróbálta megvesztegetni az őt igazoltató rendőröket.

A rendőrök a makói elkerülő úton állítottak meg egy román mikrobuszt hétfő délután. A járőrök közölték, hogy bírságot szabnak ki, mert senki nem használta a biztonsági övét, illetve egy négyéves gyermeket biztonsági gyermekülés nélkül szállítottak.

A 27 éves román sofőr ekkor pénzt ajánlott a rendőröknek, ha eltekintenek az intézkedéstől. Ezt visszautasították, és román nyelven arról is tájékoztatták, hogy a pénz felajánlása is bűncselekmény Magyarországon. A vádlott ennek ellenére újra megpróbált 50 eurót átadni a járőröknek. A rendőrök őrizetbe vették a férfit, és följelentették a Szegedi Nyomozó Ügyészségen.

A bíróság a vádlottat - aki beismerte a bűncselekményt - hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?