Gyurcsány: A hülyeségnek nincs határa

2013.04.25. 15:41

"Ha viccelődni lenne kedvem, akkor azt mondanám, hogy az izraeli terrorelhárítók a szemlőhegyi házam kertjében sátoroztak, és onnan indultak a bevetésre, most pedig nagyon meg vagyok ijedve hogy lelepleződtem" – reagált a volt miniszerelnök a legfrissebb WikiLeaks-anyagokra, amelyek meglehetősen bizarr színben tüntetik fel.

A Stratfor elemzőinek kiszivárgott levelezése szerint ugyanis Gyurcsány Ferencnek köze lehetett a brókerbotrány eltussolásához, valamint ahhoz, hogy – értesülésük szerint – 2006. október 23-án izraeli katonák is lehettek a budapesti tüntetőkre támadó egyenruhások között.

"De ez az ügy nem vicces, hanem tragikomikus. Nem tudom, miért kell ennyire félni tőlem, lassan minden napra jut egy titkosszolgálati leleplezés, de nagyon nem bánom, hogy a bírálóimnak remeg a lába" – folytatta Gyurcsány.


"Ami meg a lényeget illeti: ekkora marhaságot már régen olvastam. Szerintem az olyan kötelező szavakon kívül, mint az "és" és az "az" egyetlen érdemi igaz állítás nincs a levelekben. Bátorítom a mai kormányt, amely hozzáfér minden adathoz, a bevetési és repülési jegyzőkönyvekhez, naplókhoz, hogy hozzon mindent nyilvánosságra, amije van, nem kell a személyiségi jogaimmal sem foglalkozniuk. Hajrá Orbán Viktor!"

Arra a kérdésre, hogy miről tárgyalt Izraelben a szír férfi meggyilkolása előtti hetekben, a volt miniszterelnök elmondta, hogy külföldi útjairól, az ott folytatott tárgyalásokról mindig rendre beszámolt. "Izraelben semmilyen bizalmas megbeszélést nem folytattunk, hadiipari, biztonsági, nemzetbiztonsági kérdésekről érintőlegesen sem beszéltünk, még a feltételezés abszurd és légből kapott."

Rendőrök a Deák téren 2006. október 23-án
Rendőrök a Deák téren 2006. október 23-án
Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index


Gyurcsány közölt, hogy nem érti, miként lehetett volna szerepe a brókerbotrányban, pláne annak eltussolásában: amikor a botrány kitört (2003 június), sportminiszter volt, amikor pedig miniszterelnök lett (2004 szeptember), a büntetőeljárás már javában zajlott, nem volt mit eltussolni.

A Demokratikus Koalíció elnöke 2006 őszéről, és az állítólagos izraeli katonai szerepvállalásról így nyilatkozott: "persze, G.I. Joe-kat öltöztettünk be, sőt, volt egy különleges szakasz földönkívüli is, őket meg embernek maszkíroztuk. Tényleg, az emberi hülyeségnek nincs határa. A miniszterelnöknek nyilván nem dolga, hogy a rendőrség különböző nemzetközi együttműködéseit ismerje. 2006-ről már mindent tudunk. Ha máshonnan nem, az "elfogulatlan és mértéktartó" Balsai-jelentésből már rég tudnánk róla, hogy az izraeliek, a búrok és a dakoták milyen részt vállaltak az eseményekben" – fogalmazott a volt kormányfő.  • Hírek
  • Hírek