Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rohamba költözik a bezárt Sirály csapata

2013.04.25. 14:34

Az Index információi szerint a Vas utcai Roham Bár lesz a megszüntetett Sirály új székhelye.

A Király utcai Sirály művészeti központot egy hónapja záratta be végleg a Fővárosi Önkormányzat. Március 22-én az önkormányzat biztonsági őrei szállták meg az épületet, majd egy egész napos huzavona után néhány nap haladékot adtak a kiköltözésre a központot üzemeltetető egyesületnek.

A Sirály bezárása politikai hírré is vált, miután kiderült, hogy a 600 négyzetméteres épületben találkozott rendszeresen az a fiatalokból álló társaság, amely a negyedik alaptörvény-módosítás ellen tiltakozva elfoglalta a Fidesz székházát.

A Sirály csapata vasárnap hivatalosan bejelentett utcai felvonulással, dobosokkal, zenészekkel költözik át a Király utcából a Rohamba.

Információink szerint a Roham Bár épülete magántulajdonban van. A házban bérlőként már működik egy hostel és egy tánciskola. A sirályos csapat a tervek szerint közösségi munkában alakítja majd ki az új helyet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?