Árpád
-2 °C
3 °C

Tíz év börtön a szentendrei fojtogatónak

2013.04.25. 18:20

Tíz év börtönt kapott első fokon az élettársát féltékenységből megfojtó férfi. A gyilkosság tavaly januárban történt Szentendrén.

A férfi négy-öt évvel ezelőtt ismerkedett meg a későbbi áldozatával, és rövid időn belül összeköltöztek Visegrádon, majd 2011-ben Szentendrére költöztek. A nő pénztárosként dolgozott egy áruházban, a férfi alkalmi munkákból élt. A stabil állás hiánya és a nő féltékenykedése miatt gyakran veszekedtek, derült ki a vádiratból

2012. január 4-re virradó éjjel a féltékenységből eredő vita odáig fajult, hogy a férfi megrúgta a nőt, majd miután lefeküdtek aludni, fojtogatni kezdte az ágyban. A nő hiába védekezett, a vádlott addig szorította két kézzel a nyakát, amíg a nő meg nem fulladt.

A férfit emberölésen kívül erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés miatt is bűnösnek mondta ki a bíróság, és tíz év börtönbüntetésre ítélte. A magánlaksértés a gyilkosság előtt fél évvel történt, mikor egy veszekedés alkalmával a nő az alattuk lévő lakásba menekült a férfi elől. A férfi utánament és berúgta a lakás ajtaját, és kivonszolta élettársát. A vádlott a büntetés enyhítéséért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?